SISTEME FOTOVOLTAICE

Sisteme fotovoltaice
MONTATE PE APĂ

Panourile solare flotante sunt un răspuns direct la lipsă de spațiu și la conflictul de utilizare a terenului. În timp ce furnizează energie curată, PV-ul tradițional poate avea un impact negativ asupra mediului pe care îl ocupă. Soluția noastră viabilă, robustă și economică prezintă multe avantaje în comparație cu PV-ul tradițional. Încercat și testat, sistemul nostru este ușor de instalat și este adaptabil la numeroase aplicații solare plutitoare, cum ar fi barajele hidroelectrice, tratarea apei sau siturile de irigare. Capacitatea apei de a reflectă și amplifică lumina solară permite sistemului să capteze mai multă lumină și să genereze astfel mai multă energie.
Un alt argument este acela că orice platformă care plutește pe apă creează un efect de umbră și reduce astfel incălzirea și evaporarea consecventă a apei. Această este, desigur, de cea mai mare importantă în barajele de irigație și în locații similare, unde apa poate fi păstrată în baraj, mai degrabă decât să se evapore în aer.
Credem profund că inovația trebuie să fie echivalentă cu competitivitatea costurilor și să fie profitabilă pentru toate părtile implicate.

AVANTAJE:

  • Utilizarea spațiilor inactive (lacuri, rezervoare de apă etc.)
  • Timpi de instalare mai mici fată de sistemele clasice
  • Eficientă crescută datorită reflexiei apei
  • Răcirea eficientă a panourilor

APLICAŢII:

Rezervoarele de irigare, barajele hidroelectrice, suprafețele de tratare a apei sau siturile de apă potabilă, lacurile de carieră sau iazurile de decantare, iazurile de acvacultură sau chiar zonele inundabile, toate sunt exemple de aplicații pe care industriile le pot folosi pentru a-și satisface nevoile de energie, profitând de sinergia dintre soare și apă oferită de soluția noastră.


Sisteme fotovoltaice
MONTATE LA SOL

În general, sistemele on grid montate la sol sunt sisteme de putere mare, care captează energia solară și o transformă în energie electrică. Această energie poate fi consumată în zonă produsă sau poate fi transportată în alte părti.
Componentele principale ale acestor sisteme sunt panourile fotovoltaice, structură de susținere, rețeaua de cablu și stațiile de transformare.
De obicei, aceste instalații au o putere instalată de ordinul MW.

AVANTAJE:

  • Utilizarea terenurilor neproductive din punct de vedere agricol
  • Alimentarea consumatorilor aflaţi la capăt de linii electrice
  • Sisteme clasice cu cost de mentenantă redus.

APLICAŢII:

Terenuri neproductive din punct de vedere agricol, terenuri pe care nu se pot construi alte facilităti, terenuri aflate în apropierea marilor consumatori de energie electrică.


Sisteme fotovoltaice
MONTATE PE ACOPERIȘ

Sistemele fotovoltaice ON GRID transformă energia solară în energie electrică, în spațiile conectate la rețeaua locală. Acestea reprezintă una din cele mai eficiente surse de energie regenerabilă și pot aduce economii de de pană la 100% la factură de energie electrică sau venituri din partea furnizorului de energie electrică, pentru energia produsă de sisteme, care a fost distribuită către rețeaua locală.
Sistemele on grid folosesc panouri fotovoltaice monocristaline sau policristaline, pentru conversia energiei solare în curent continuu și un invertor on grid, care îl transformă în curent alternativ. De asemenea, sistemele sunt dotate cu un contor bidirecțional, care distribuie energie electrică neconsumată către rețeaua locală.
Cu ajutorul sistemelor fotovoltaice on grid, vei produce electricitate verde, nepoluantă, în propriul tău spațiu. Costurile de întreținere ale acestora sunt relativ reduse, iar durată lor de viată este de peste 25-30 de ani.

Sistemele fotovoltaice OFF GRID sunt independente fată de rețeaua de energie electrică și ele permit stocarea energiei produse, în acumulatori, pentru a alimenta consumatorii atât pe timpul zilei cât și noaptea sau în zilele înnorate. Cu ajutorul acestor sisteme, crește valoarea proprietătii tale, devii producător de energie verde și poți reduce la zero facturile de energie electrică, într-un spațiu racordat la rețeaua de alimentare locală.
Sistemele off grid sunt instalații complexe alcătuite din: panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice, structură de susținere, cablu solar care transportă energia produsă de panouri și conectori, regulator de incărcare a acumulatorilor, invertor off grid care transformă curentul continuu în alternativ, acumulatori care stochează energia produsă în timpul zilei, cabluri de fortă și conectică și protecțiile circuitelor (descărcătoare de tensiune și întreruptoare).


Sunteți în căutarea unei soluții rentabile pentru viitorul dumneavoastră?